titelbild

Anhörigstöd

För dig som stöttar och hjälper någon i din närhet.

Hjälper och stöttar du någon som har en funktionsnedsättning, är långvarigt sjuk, missbrukare eller som är äldre. Det kan vara en släkting, god vän eller granne. Det finns stöd även för dig som stödjer.

Målet med anhörigstöd är att höja livskvaliteten för dig som hjälper. Känner du dig ensam med allt ansvar? Kommunens anhörigstöd finns till för dig. Det kan behövas stöd och hjälp till anhöriga i alla åldrar.

Anhörigstöd kan vara generellt i form av träffar eller föreläsningar men det kan också utformas individuellt och utifrån dina behov.

Kaffestuga på Åsikten

Välkommen på kaffestuga på Åsikten. Vi ses på torsdagar kl. 14-16. Du som vårdar och stöttar en anhörig kan behöva träffa andra som upplever en liknande situation. Tillsammans kan ni utbyta erfarenheter och stärka varandra. Men anhörigkaffet är också en stund att bara träffas och trivas över en fika. Kanske hittar du en ny vän i gruppen.

Anhörigsamordnare

Kommunens anhörigsamordnare är angelägen om att komma i kontakt med anhöriga för att berätta om det stöd som finns att få. Behöver du själv eller känner du någon som kan behöva vår hjälp så hör av dig!

Tystnadsplikt och utan dokumentation

Vi som arbetar med anhörigstöd har tystnadsplikt. Vi för inte heller någon dokumentation. Det innebär att du kan höra av dig till oss utan att det dokumenteras någonstans.

Anhöriggrupper

Då och då ordnas anhöriggrupper med inriktning på funktionsnedsättning samt missbruk. Det finns grupper för sorgebearbetning. Håll gärna utkik efter detta. Kanske en sådan grupp kan vara något för dig?

 

Kontakt

Kommentera