Start för flera av våra föräldrautbildningar

Ljungby kommun erbjuder olika typer av kostnadsfria föräldrautbildningar, och det finns något för föräldrar med barn i alla åldrar. Tre av kurserna startar nya omgångar i oktober. 

Trygghetscirkeln, för dig med barn 0-6 år

Trygghetscirkeln är till för dig som har barn 0-6 år. Med utbildningen vill vi ge dig som förälder en karta till att förstå ditt barns behov av känslomässigt stöd och hur du som förälder kan möta upp dessa behov. Målet är att ditt barn i relation med dig ska känna sig trygg och därmed stå starkare att möta livets utmaningar.

Läs mer om och anmäl dig till Trygghetscirkeln här

Cope barn, för dig med barn 3-12 år

COPE barn är en evidensbaserad föräldrautbildning i grupp där föräldrar får möjlighet att diskutera glädjeämnen men också svårigheter med att vara förälder. Utbildningen fokuserar bland annat på byggande av relation, gemensam lek, aktivt lyssnande samt färdigheter för föräldrarna själva att skapa en god relation till sitt barn.

Läs mer om och anmäl dig till Cope barn här

COPE tonår, för dig med barn 13-19 år 

Cope tonår är en evidensbaserad föräldrautbildning i grupp där du får möjlighet att diskutera glädjeämnen men också svårigheter med att vara tonårsförälder.  Tanken är att få kunskap och färdigheter som gör att konflikter blir lättare att hantera eller kan undvikas, allt för att behålla en god relation under tonårstiden.

Läs mer om och anmäl dig till Cope tonår här

Övriga föräldrautbildningar

Flera av våra övriga föräldrautbildningar startar när det finns en tillräckligt stor grupp föräldrar som visat intresse. Så läs gärna mer om dem och anmäl ditt intresse på sidan Föräldrautbildning. 

Kommentera