Varning för skyfallsliknande regn söndag 30 juni

SMHI har gått ut med en vädervarning för skyfallsliknande regn och åska. Under söndagen finns risk för stråk med kraftiga regn- och åskskurar som under eftermiddagen kan ge 60-90 mm, vilket kan ge problem med översvämningar. Det är en orange varning och det innebär att det kan ge allvarliga konsekvenser för samhället, fara för allmänheten.

Skyfallsliknande regn medför risk för begränsad framkomlighet på vägar och järnvägar på grund av omfattande översvämning, risk för förseningar inom buss-, tåg- och flygtrafiken samt inställda avgångar samt risk för omfattande översvämning som kan ge fastighetsskador.

-Det är klokt att förbereda sig. Räddningstjänstens prioriteringar är att i första hand  skydda liv och hälsa samt samhällsviktig verksamhet. Du som har en fastighet med källare eller du som har egen brunn bör se över dem. Var rädd om dej, ge dig inte ut i trafiken om du inte måste och förbered dej för stora mängder regn, säger Örjan Svensson på räddningstjänsten.

Har du behov av sandsäckar och sand?

På räddningstjänsten finns tomma sandsäckar för dej som behöver låna för att skydda din fastighet. Dessa kan du hämta på räddningstjänsten på Bredemadsvägen 2, Ljungby.

Behöver du sand att fylla säckarna med så finns det möjlighet att hämta det på Kungsgatan 37. Meddela räddningstjänstens medarbetare så hjälper de dej så att du får möjlighet att hämta sand.

Utomhusbassängerna stänger tidigare söndag 30 juni

Söndag 30 juni stänger vi Kronoskogsbadet och Ringbadet kl. 14 med anledning av vädervarningen.

SMHI:s vädervarning, läs mer här.

Kommentera