Utdelning ur Dahlins biblioteks- och kulturfond

Varje år beslutar kultur- och fritidsnämnden, socialnämnden och kommunstyrelsen om utdelning ur fonden bland de som sökt. I år delas det ut 1 498 000 kr till kulturella och sociala ändamål. Följande organisationer får utdelning ur fonden:

Berga församling, Berga hembygdsförening, Berga Skaparglädje, Berga väntjänst, Bergabygdens folkdansare, Bergabygdens kultur och turism, Dörarps IF, Feringe flygklubb, Feringe Segelflygklubb, Guddarps IF, Hörda Byförening, IOGT-NTO Logen 4669, Lagans AIK, Lagans Golfklubb, Lagans Samhällsförening, Lagans Tennisklubb, Pingstkyrkan i Lagan, PRO Berga, Puls i Lagan, SFK Spöfolket, Smålands Fallskärmsklubb, Sommarhemmet Sundet, SPF Seniorerna Berga, Sundets Båtklubb, Svenska kyrkan Berga, Torlarps Byförening, Vittaryd-Dörarps hembygdsförening, Vittaryds Fotoklubb, Vittaryds Föräldraförening, Vittaryds-Dörarps församlingar, Vittaryds Scoutkår, Vittaryds Sockenråd och Össlövs Bystugeförening.

Alla som får utdelning ur fonden får beslut om det via e-post.

Dahlins biblioteks- och kulturfonds ändamål enligt testamentet:

  • Stödja förebyggande ungdomsvård i det geografiska område som tidigare hette Berga kommun.
  • Dela ut medel till kulturella ändamål i det geografiska område som tidigare hette Berga kommun. Exempel på kulturella ändamål kan vara hembygdsvård, friluftsliv och konstnärlig verksamhet.
  • Dela ut medel för underhåll och nyförvärv till biblioteket i Lagan.

En sjundedel av stiftelsens avkastning ska utdelas till biblioteksverksamhet, en sjundedel av avkastningen går till kulturell verksamhet och fem sjundedelar av avkastningen går till social verksamhet.

Kommentera