Hur reser kronobergarna?

Har du fått ett brev om att delta i en resvaneundersökning från Region Kronoberg? Då är du en av de som har blivit slumpmässigt utvalda som har möjlighet att påverka hur framtidens resande kommer se ut.

Med start i september genomför Region Kronoberg en resvaneundersökning samverkan mellan länets kommuner, Region Kronoberg och Länstrafiken Kronoberg.

Genom att delta i undersökningen hjälper du Ljungby kommun, Region Kronoberg och andra organisationer att fatta beslut baserade på din och andra Kronobergares resvanor.

Har du fått ett brev hem i brevlådan?

Då är du en av de slumpmässigt utvalda kommuninvånare i Ljungby kommun som har möjligheten att påverka. I undersökningen får du svara på frågor om bland annat vilken tillgång du har till olika färdmedel och vilka resor du gjorde under en specifik dag. Oavsett om du cyklar, kör bil, går eller åker kollektivt är ditt svar viktigt.

Undersökningen skickas till dig via post och utförs av Enkätfabriken på uppdrag av Region Kronoberg. Du fyller i dina svar i en enkät på webben och svaren är anonyma. Det är viktigt att just du som är mottagare av brevet svarar, inte någon annan i ditt hushåll. 

Mer information

Läs mer om undersökningen på https://www.regionkronoberg.se/trafik-och-samhallsplanering/mal-med-kollektivtrafiken/resvaneundersokning/
 
Undersökningen genomförs under september - november 2024 och mars– maj 2025 och resultatet presenteras sommaren 2025.

 

Kommentera