Grattis till stipendiater och pristagare

Varje år delar Ljungby kommun ut kulturstipendium, idrottsstipendium, pris för kulturprestation, pris för idrottsprestation och pris till föreningsledare i barn- och ungdomsverksamhet. Nu är det klart vilka som tilldelas de olika utmärkelserna.

Mimosa Lu

Kulturstipendium, stipendiet är på 15 000 kronor

I flera år har Mimosa Lu varit aktiv i Ljungbys kulturliv och gjort avtryck. Bland annat är hon ordförande i Teater 16:s styrelse och ledamot i Ung Teaterscens styrelse. Hon skriver också för Amatörteaterns Riksförbunds tidning Teaterforum. Under 2023 spelade hon i en ensemble från Teater 16 där Kronprinsessan satt i publiken. Mimosa var även den som styrde upp Teater 16:s 10-årsjubileum och hennes kortfilm “Fyll mig tom” vann andrapris i Filmregion Sydosts filmfestival TellUs. Mimosa är en självlärd regissör, producent och manusförfattare som brinner för att stödja ungdomars deltagande inom kulturen.

Sixten Hultbäck

Idrottsstipendium, stipendiet är på 15 000 kronor

Ljungby kommun genom kultur- och fritidsnämnden vill stötta Sixten Hultbäcks fortsatta satsning inom Teakwon-Do på en hög nivå. Att han som landslagsrepresentant lyckades att vinna ett silver och ett brons under sitt första år och tävling ger en imponerande bild av denna ambitiösa unga idrottsutövare.

Cilla Ingemarsson

Pris för kulturprestation, priset är på 10 000 kronor

Cilla Ingemarsson tilldelas årets kulturprestation för sina vackra foton på miljöer i Ljungby. Med sina många foton blir Cilla en riktig Ljungby-ambassadör som med hjälp av kameran som verktyg synliggör allt det vackra som finns i Ljungby. Fotona har kunnat beskådas av hela Sverige i TV4 och SVT - över 100 foton har visats i tv-rutan.

Agnes Svensson

Pris för idrottsprestation, priset är på 10 000 kronor

Agnes Svensson har sedan flera år tillbaka tävlat på en hög nivå inom bordtennis och beskrivs som ihärdig och en god lagspelare. Agnes har under 2023 segrat i Top 12, blivit dansk mästare med sitt serielag Hvidovre. Kommit femma i SM dam 20. Tagit U-SM guld i mixdubbel, guld i dubbel, brons i damer 18 och silver i flickor 16 och deltagit i U-EM i Polen i juniorklassen.

Peter Logozar och Ljungby Taekwon-Do  

Pris till föreningsledare barn/ungdom. Priset är på 10 000 kronor. Av priset går 5 000 kronor till ledaren och 5 000 kronor till föreningen som ledaren är verksam i.

Peter Logozar har ett stort engagemang och brinnande intresse för barn och ungdomar. Under årens lopp har hundratals ungdomar fått möta en föreningsledare som ser till varje individ och vill vara med i deras utveckling till ansvarstagande, respektfulla och trygga människor. Under Peter Logozars ledning har ett flertal Taekwondo-utövare varit uttagna i svenska landslaget och nyss skördades både silver och bronsmedaljer i EM. Klubben i Ljungby är nu den tredje bästa i Svenska Taekwondo Ligan i Sverige.

Stort grattis till er alla önskar Ljungby kommun!

Stipendierna och priserna delas ut tisdagen den 13 augusti i samband med kulturskolans konsert på Ljungbydagarna.

Kommentera