Fjärde högstadieskolan invigd!

 

Klockan 8 imorse hälsade rektor Anna Halldén alla elever välkomna. Den första skoldagen bjöds det även på invigning med tal och bandklippning för elever, personal, politiker och tjänstepersoner som varit med i processen som lett fram till den nya skolan.

- Det är ett historiskt datum idag när vi inviger kommunens fjärde högstadieskola, sa kommunalråd Magnus Gunnarsson.

Emil Torstensson, vice ordförande i barn- och utbildningsnämnden lyfte att det finns en ny regel från och med idag i alla högstadieskolor, att man inte får ha mobiler i skolan;

- Men er hemvist härinne är ju den bästa snapchatten man kan ha! Man pratar med varandra, man skojar, skrattar och bjuder på sig själv.

Han liknade också den nya skolan vid en ny mobil, med skal och skärmskydd som man skaffar för att hålla den fin så länge som möjligt, och uppmanade alla att vara rädda om den nya fina skolan och varandra.

- Njut av skolan, fyll den med all er glädje och energi så kommer det här bli en grym skola att va på, grattis både elever och lärare!

På den nya skolan började idag elever i årskurs 7 från Hjortsberg och andra F-6-skolor i kommunen. I årskurs 8 och 9 började elever och personal som flyttat från Astradskolan. Cirka 290 elever sammanlagt. På sikt kommer den nya skolbyggnaden fyllas på naturligt med elever som börjar årskurs 7. Totalt finns plats för 375 elever.

Högstadieskolan ligger precis intill F-6-skolan som byggdes 2020, men har sin infart från Hjortstigen. Utemiljön kommer att färdigställas under hösten.

Planen är att bjuda in allmänheten till öppet hus senare under hösten.

Bilder från invigningen finns på kommunens facebooksida.

Kommentera