titelbild

Gamla torg

Ända sedan 1600-talet har platsen kring Gästgivaregården på Gamla torg varit en livlig mötes- och handelsplats. Här samlades ortsbor och resande för att höra de senaste nyheterna, göra affärer på marknaderna och ta del av spännande tingsförhandlingar.

Gamla torgs utseende och utbud har förändras under åren och det Gamla torg vi ser idag ger oss en känsla av hur Ljungby såg ut i början av 1800-talet. Här finns några av Ljungbys äldsta hus samlade och i dem finns konsthanverkare, hudvård, museum, restaurang och kafé. Under somrarna anordnas populära loppmarknader på kullerstenstorget och berättarkvällar i samarbete med Berättarnätet Kronoberg.

Loppmarknader på Gamla torg

Under våren, sommaren och tidiga hösten ordnas det loppmarknader på torget, lördagar klockan 8.00-14.00. Vill du sälja på saker på loppmarknaden? Kom ihåg att boka ditt bord i god tid.

Boka ditt bord

Nu kan du själv boka din plats! Boka ditt bord för loppmarknad. Välj Loppmarknad och önskat datum i den övre rullgardinen och klicka sedan på Starta sökning.

Ett bord kostar 250 kr per gång och en bod kostar 325 kr. Betalning sker med kontokort men det går även bra att betala med swish. Ingen kontantbetalning.

Översikt för loppisbord på Gamla Torg.pdf

Kommentera