titelbild

Fritidsgårdar

I Ljungby kommun finns mötesplatser i form av fritidsgårdar för dig som går i årskurs 6-9 där du bestämmer innehållet. Fritidsgårdar finns i Ljungby och Lagan och i Ryssby finns en ungdomsgård. Här kan du känna dig trygg, träffa dina kompisar och lära känna nya vänner.

Här deltar du när du själv känner för det och verksamheten blir vad du själv vill att den ska vara. På fritidsgårdarna kan du spela biljard, pingis, airhockey och andra spel. Här arrangeras även roliga aktiviteter som filmkvällar, tv-spelsturneringar samt speciella utflykter och aktiviteter under skolloven. Personal finns alltid på plats för att just du ska känna dig trygg och som hemma. Drogförbud gäller på samtliga fritidsgårdar och ungdomsgården.

Alla är välkomna och behandlas lika oavsett ålder, kön, etnisk bakgrund, religion, funktionsnedsättning eller politisk åsikt.

Välkommen till våra fritidsgårdar och ungdomsgårdar – här kan du skaffa vänner för livet!

Personal

På fritidsgårdarna arbetar personer som är utbildade fritidsledare eller har annan utbildning för att arbeta med ungdomar. Fritidsledarnas uppgift är att utforma verksamheten efter ungdomars behov och önskemål.

Fritidsledarens förhållningssätt är att ha förståelse för att alla behöver uppmärksamhet samt att stimulera ungdomars olika intressen och kreativitet. Personalen arbetar för att fritidsgården ska vara en trygg miljö för alla.

Kontakt

Kommentera