titelbild

Barnkultur

Ta med mamma, farbror, pappa, mormor eller farfar på en familjeföreställning - ett härligt sätt att uppleva kultur tillsammans! Vårens Kulturknytt bjuder på scenkonstutbud för små barn och deras vuxna. Välkommen!

Tjena Känslor - Från klassisk musik till popdängor!
Lördag 18 februari kl.10.30
Plats: Bolmsö bygdegård

Stråkkvartetten Sexton Strängar utforskar det här med känslor. Känslor som kommer, stannar kvar en stund för att sedan försvinna eller bli till andra känslor. Med musiken som farkost slungas barnen ut på en svängig och omväxlande känsloresa genom Vivaldi, visor, schlagerhits och filmmusik. Hur ser man ut när man är riktigt, riktigt arg? Hur låter coolhet? Kan man vara glad inuti? Barnen får lyssna, sjunga med och själva ta plats i denna föreställning som kan inspirera till vidare samtal om känslor och musik

Speltid: 30 minuter
Rek. ålder: från 3 år
Arr: Bolmsö bygdegårdsförening

Sagan om Pannkakan
Lördag 4 mars kl.11.00
Plats: Ljungby bibliotek

Det var en gång fem gummor som skulle grädda en härlig pannkaka till kaffet. Men pannkakan ville inte alls bli uppäten av tanterna och smet iväg. Väl ute i stora världen möter den Hönapöna, Ankavanka, Tuppesnuppe, Nassefrasse, Harepare och så Mickel Räv. Alla vill gärna få sig en smakbit. Men pannkakan är snabb och rullar iväg ... Till sist blir den ändå uppäten – men av vem?

Per och Ute berättar och spelar medeltida musik på blockflöjter, harpa och fiddla och bjuder in barnen att medverka i ramsor och sånger.

Speltid: 35 minuter
Rek. ålder: 2 - 4 år
Arr: Ljungby bibliotek

Jazzkattsväng - Sång, jazz och swing och steppdans för hela familjen
Söndag 26 mars kl.14.00
Plats: Angelstad Folkets hus

Hej och välkommen till vårt musikkalas! Här blir det inte bara K som i Kalas utan K som i Konsert och Känslor. Kom! Följ med oss på vår sköna, svängiga, swingiga resa och sjung med i vår eko-kör. Häng med till Cirkus Tarturo och till Potatislandet. Här blir det steppdans! Har du träffat Jazzfarmor någon gång? Och kan du klura ut hur en spindel dansar? Det och mycket mer, uttryckt med sång, gitarr, basfiol, stora och små tromboner, hittar du i Swing Tarturos lekfulla värld.

Speltid: 35 minuter
Rek. ålder: från ca. 3 år
Arr: Angelstad Folketshusförening

Resor över vatten - om människor på flykt
Söndag 23 april kl.14.00
Plats: Nöttja bygdegård

Var ligger hemma när en inte kan stanna på den plats som alltid har varit hemma? Hur låter musiken som blir ett hem att ta med sig? I 25 år har Nalle bott med Malmö Symfoniorkester. Nu ger han sig av ut i den vida världen och på turné i Skåne-Kronoberg. Turnén spinner vidare på Nallekonserten Resor över vatten som spelades på Malmö Live i februari 2016. Inför den stod Nalle vid havet och tänkte på alla de som har rest långt. Över vatten. På alla som har väntat länge, som fått lämna allt bakom sig, överleva och komma fram. På vågor och vatten, längtan och flykt.

Till alla barn: Ta med din egen nalle – och gärna fler!

Speltid: 40 minuter
Rek. ålder: 3 - 5 år
Arr: Nöttja Bygdegårdsförening

 

Kontakt

ssdf
Tjena känslor spelas lördag 18 februari.
Sagan om Pannkakan
Sagan om Pannkakan spelas lördag 4 mars.
Jazzkattsväng
Jazzkattsväng spelar söndag 26 mars.
Resor över vatten
Resor över vatten spelas söndag 23 april.

Kommentera