titelbild

Barnkultur

Ta med mamma, farbror, pappa, mormor eller farfar på en familjeföreställning - ett härligt sätt att uppleva kultur tillsammans! Kulturknytt bjuder på scenkonstutbud för små barn och deras vuxna. Välkommen!
 • Guji-Guji - Teaterföreställning av Boulevardteatern
  Söndag 15 oktober kl.14.00
  Plats: Ljungby Godsmagasin

Berättelsen börjar med att ett krokodilägg råkar hamna i ett ankbo. Ur ägget kommer Guji Guji, en liten krokodil som kommer att växa upp som anka. Ankmamman har inga som helst problem med att Guji Guji är olik de andra syskonen, utan älskar alla sina barn precis som de är. Problemen börjar först när det dyker upp två stora krokodiler som påstår att Guji Guji inte är en anka utan en blodtörstig ankätande krokodil precis som de. Om likhet och olikhet, kärlek, vänskap och att tänka själv. Fritt efter Chih-Yuan Chens bok med samma namn. Boken erhöll Peter Pan priset 2015 (bästa utländska barnbok).

"Den samspelta trion Martina Grimstedt,Sara Ribbenstedt och Ana Stanisic spelar vaggande ankor och farligt luriga krokodiler med sinne för både det fysiska spelets dynamik och kontakten med barnpubliken." Svd

Rek. ålder: 3 - 8 år
Speltid: ca. 40 minuter
Arr: Kultur- och fritidsförvaltningen

 

 • Sjung med oss på Petssons gård - En stor härlig musikteaterföreställning
  Söndag 5 november kl.15.00 Plats: Grand, Ljungby

En stor härlig jubileumsföreställning med massor av sång och musik tillsammans med Pettson och Findus och hönorna och en massa andra djur.

I år är det 25 år sedan Bröderna Sluts första musikteaterföreställning med Pettson och Findus, samtidigt som Sven Hedman fyller sjuttio år. Då firar vi i sommar med en stor jubileumsföreställning med sex glada musiker/artister på scenen, där du inte bara får träffa Pettson och Findus utan även alla hönorna, Gunnar Grävling, Gäddan Gert och tjuren Sture m fl.

Det är en verklig familjeföreställning med mycket allsång och publikmedverkan. Och du kan känna igen dig i och mysa med Sven Nordqvists populära figurer i alla äventyr och påhitt.

Från 1992 gjorde Bröderna Slut sex olika föreställningar, som de under fjorton år turnerade runt hela Sverige med, och Sven Hedman som spelade Pettson, gjorde sammanlagt 70 sånger  Därefter fortsatte Sven att turnera med sångerna på egen hand i flera år, de senaste fyra åren tillsammans med Fanny Wistrand som gjort succé som en perfekt, sprallig Findus.

Sommaren och hösten 2017 är de förstärkta med två erfarna hönor från Bröderna Sluts dagar: På bas Jan Dahlqvist, som också spelat in alla Pettsonsångerna genom åren, och den mångsidige Bengt Kyllinge på sax. Samt två nya pigga musikaliska hönor från gruppen Bicycle Beat.

Medverkande:
Sven Hedman: Pettson. Gitarr och munspel
Fanny Wistrand: Findus. Ukelele
Bengt Kyllinge: Hönan Prillan och Gunnar Grävling. Saxofon och gitarr
Jan Dahlqvist: Hönan Barbro och Gäddan Gert. Elbas, gitarr och trombon
Johan Axelsson. Hönan Sivan och Gustafsson. Saxofon, klarinett och gitarr
Mårten Pella: Hönan Vivan och tjuren Sture. Cykel och annan percussion

Rek. ålder: 5 - 9 år Speltid: 60 minuter Arr: Kultur- och fritidsförvaltningen

 • Hattfnatt! Musik som berättar om vänskap och nyfikenhet
  Lördag 25 november kl.14.00
  Plats: Ljungby Godsmagasin

En ordlös musikföreställning med stort hjärta, humor och igenkänning för de allra yngsta. Här får vi möta Sången som upptäcker och bygger instrumenten Saxen och Cellon. Vilka delar ska sitta var. Sången utforskar sin musiklåda, leker med sina marionetter tills de får egna viljor ..

Hur ska man förhålla sig till varandra när ingen är ledare? De spelar, busar, bråkar och blir sams igen. Olika musikgenrer, som jazz och klassisk musik, blandas och smälter ihop.

Rek. ålder: 1-3 år
Speltid: 30 minuter
Arr: Kultur- och fritidsförvaltningen

 

 • Allt i loopar - En improvisatorisk lek med ord, rytmer, toner och loopar
  Lördag 9 december kl.14.00
  Plats: Ljungby Godsmagasin

Vad kan man göra med en loop-pedal, en mikrofon och barnens egna röster? Precis allt, menar sångaren och multiinstrumentalisten Dan Svensson. Här får publiken möta honom allena och från början till slut vara med att forma en improvisationsföreställnings oförutsägbara utveckling.

Det blir en lek med ord, rytmer, toner och loopar med kraft att skingra blyghet, väcka nyfikenhet, glädje och förundran över ljudens oändliga universum. Allt kan hända när barn och vuxna bjuds in och påminns om livets loopar som bara går och går, dag för dag och år efter år ..

Rek. ålder: från 4 år
Speltid: 35 minuter
Arr: Kultur- och fritidsförvaltningen

 

Kontakt

Jagad av en T-rex
Jagad av en T-rex - 7 oktober
Guji-Guji
Guji-Guji - 15 oktober
Sjung med oss på Petssons gård 5/11 Grand, Ljungby
Sjung med oss på Petssons gård 5/11 Grand, Ljungby
Hatt fnatt
Hatt fnatt - 25 november
Allt i loopar
Allt i loopar - 9 december

Kommentera