titelbild

Miljömånad

Under fyra veckor i september och oktober sätter vi fokus på miljön. Välkommen till våra olika arrangemang!

Tipsrunda på cykel

Tisdag-torsdag, 20-22 september, Hälsans stig, Ljungby.

Tipskupong och karta hämtas på Turistbyrån mellan kl. 10.30-16.30 (lunchstängt 13-14) . Vinnare utses och kontaktas via telefon! Priset kan hämtas på Turistbyrån eller skickas hem till vinnaren.

Denna aktivitet är en del av Europeiska trafikantveckan, som är en europeiskt initiativ för att underlätta och uppmuntra till hållbara resor och transporter.

Miljöfrukost med transporttema för företagare

Torsdag 22 september kl. 7.30-9.30, Ljungby Arena.

Framtidens krav på transporter, alternativa fordonsbränslen och hållbara transporter. Lyssna på Volvo Lastvagnar, Scania Sverige, Brunskogsgruppen och TRB. Moderator är Birgitta Härle,Sveriges Åkeriföretag Småland.
Arrangör: Ljungby kommun tillsammans med Ljungby Business Arena som tar emot anmälan och Sustainable Småland. 

Klädbytardag och information om farligt avfall på Bredemad

Lördagen 1 oktober kl. 9-13, Bredemad.

De plagg som du har tröttnat på eller som inte längre passar kan få ett nytt hem, och du får ett miljösmart plagg med dig hem. Socialförvaltningen spelar livemusik. Du får också information om hur du hanterar ditt farligt avfall.

GreenCharge Roadshow

Måndag 3 oktober kl. 12.00-17.30, Stora Torg, Ljungby.

Information och utställning om Green Charge, laddinfrastruktur, goda exempel och provkörning av elfordon, biogasfordon, elcyklar. Green Charge är en regional samverkan för snabbare omställning till fossilfria transporter.

Fairtrade i världen

Tisdag 4 oktober kl 18.00 i Ljungby Bibliotek.

Välkommen att lyssna till Magnus P Wåhlin, ekoteolog, präst och skribent. Att ta ett större etiskt ansvar behöver inte vara så svårt, bara vi har kunskapen. Seminariet arrangeras av Fairtrade City Ljungby.

Permakultur - att odla med mångfald, stabilitet och resiliens som ett naturligt ekosystem

Tisdag 11 oktober kl 18.00 på Gamla Torg

Föreläsning av Jesaia Lowejko, Studiefrämjandet i Växjö. Permakultur är det medvetna utformandet av "kultiverade" ekosystem för att få mångfald, stabilitet och resiliens som i ett naturligt ekosystem. Det handlar om en att människor ska vara en del i landskapet på ett sätt som gör att marken blir rikare, mer produktiv och estetiskt vacker. En permakulturdesign syftar till att utforma sin omgivning till att förse människan med mat, vatten, energi och skydd på ett hållbart sätt.

Fika rättvist

Torsdag 20 oktober Fairtrade challenge

Delta i tävlingen med din arbetsplats, eller kom och fika i kommunhusets entré.Att anordna en Fairtrade-fika är ett roligt och enkelt sätt att uppmärksamma fler på vilken skillnad det gör för odlare och anställda när vi väljer Fairtrade-märkta produkter.

Kontakt

Kommentera