titelbild

Vi håller rent

Var med och håll Ljungby kommun rent i vår

Varje vår deltar Ljungby kommun i Håll Sverige Rents aktion mot nedskräpning. Runt om i landet plockar förskolor, skolor, föreningar, företag och privatpersoner skräp - både för att göra sin närmiljö lite finare och för att visa att nedskräpning inte är okej. 2016 deltog 767 782 hjältar runt om i landet.

Anmäl er till Vi Håller Rent

Anmäl er på Vi Håller Rent eller till Miljöstrateg carina.axelsson@ljungby.se senast den 26 mars. Alla anmälda deltagare får kostnadsfritt Håll Sverige Rent skräpplockarmaterial bestående av sopsäckar, soppåsar samt ett skräpspel. I Ljungby kommun kommer materialet vecka 15. Deltagare hämtar materialet på kommunhuset, Olofsgatan 9.

Skolor som behöver få säckar hämtade efter skräpplockardagarna hör av er till Roland Lennartsson, Bredemads ÅVC tel 0733-73 93 68

Vi håller rent är också ett bra tillfälle att arbeta pedagogiskt med frågor som nedskräpning, återvinning och konsumtion. Tillsammans visar vi att nedskräpning är onödigt och fel. Material för lektionsupplägg hittar du på Håll Sverige Rent webbsida.

Kontakt

Kommentera