Årets handledare i Kronoberg finns i Ljungby kommun

 

Jennie Skjöldebrand, undersköterska på Ljungby kommun, är utsedd till Årets handledare i Kronobergs län 2017 . Priset delades ut av Vård- och omsorgscollege Kronoberg, på handledarens dag den 18 april i Växjö.

Jennie arbetar på Ljungby kommuns särskilda boende Åbrinken i Lagan.

- Verkligen jätteroligt. Vi är väldigt stolta över att ha Jennie som kollega, säger sektionschef Linda Karlsson som nominerade Jennie till utmärkelsen.
- Jennie har stor empatisk förmåga. Hon är en fantastisk ambassadör för sitt yrke och sprider arbetsglädje. Hon gör det lilla extra för eleven och omsorgstagaren och visar verkligen vilket viktigt arbete en undersköterska har. Jennies genuina intresse för människor lyser igenom allt hon gör och detta visar elever som kommer till oss vilket viktigt arbete vi har och att vår insats betyder något, skrev Linda i nomineringen.

- Jennie jobbar ständigt med småsaker för att göra det bättre för våra elever, hon tänker steget längre och sätter sig in i elevens situation.

Några av Jennies elever från gymnasiet säger så här:

"Jag tycker att Jennie var en jättebra handledare. Man kunde prata med henne, fråga ifall man inte fattade något och då fick man ett svar eller en förklaring. Jennie fick med mig i "gruppen" så att det kändes som att jag verkligen jobbade där. Hon såg mig när vi jobbade."

"Jennie borde vara förebilden för alla undersköterskor. Hon möter alla med respekt och visar stor glädje i allt hon gör. Det inspirerar mig så mycket! Hon ger mig alltid nya mål och utmaningar anpassade efter min egen förmåga. Hon låter mig våga och testa själv. Jag får lyckas och misslyckas, men får alltid hjälp att utvärdera för att lyckas ännu bättre nästa gång. Jag går alltid ifrån arbetsplatsen med gott humör och nya lärdomar, tack vare Jennie."

Vård- och omsorgscollege är en samverkansform mellan arbetsliv och utbildningsanordnare.
Syftet är att trygga framtida personal- och kompetensförsörjning inom vård och omsorg.
Vård- och omsorgscollege vision är att kvalitetssäkra rätt kompetens samt att bidra till att utbildningar och jobb inom vård och omsorg är attraktiva, stimulerande och intressanta.
I Kronobergs län samverkar åtta kommuner, Region Kronoberg, privata vårdföretag, fackliga organisationer och utbildningsanordnare - både privata och kommunala.

www.vo-college.se

 

Kommentera